Журналистът отхвърля обвиненията. Вестник Уолстрийт джърнъл заяви, че продължаването от Русия

...
Журналистът отхвърля обвиненията. Вестник Уолстрийт джърнъл заяви, че продължаването от Русия
Коментари Харесай

Русия удължи с 2 месеца ареста на журналиста от Уолстрийт джърнъ...

Журналистът отхвърля обвиняванията.

 

Вестник " Уолстрийт джърнъл " съобщи, че продължаването от Русия на задържането на американския публицист Еван Гершкович е " безсрамно и възмутително " посягане против свободния щемпел и прикани неотложно да бъде освободен, съобщи Ройтерс.

 

" Еван е незаслужено държан в пандиза към този момент близо 250 дни и всеки нов ден е прекомерно доста ", се споделя в имейл позиция на изданието. " Обвиненията против него са изрично погрешни, а продължаването на задържането му е безсрамно и възмутително посягане против свободния щемпел, който е от фундаментално значение за свободата на едно общество. Продължаваме да поддържаме Еван и призоваваме неотложно да бъде освободен. "

 

Случаят още повече обтегна така и така напрегнатите връзки сред Вашингтон и Москва след съветската инвазия в Украйна предходната година. Съединени американски щати обявиха, че Гершкович е " непозволено арестуван ".

През септември  " Уолстрийт джърнъл " разгласява, че президентът Владимир Путин желае освобождението на наемен палач от съветските специфични елементи, наказан за ликвидиране в Германия, в подмяна на американски пандизчии като репортера на вестника Евън Гершкович. Вестникът се базира на западни длъжностни лица. 

 

Москва изведе на напред във времето случая на Вадим Красиков в договарянията за замяна на пандизчии и сподели, че той е централен за всякаква договорка, споделиха западни източници пред " Уолстрийт джърнъл ".

 

Красиков простреля Зелимхан Хангошвили, чеченски въстаник и грузински жител, който съгласно Москва е взел участие в терористична офанзива в района на Северен Кавказ в Русия през 2004 г.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР